Ontdek Noardwest Fryslân. Geïnspireerd door een Oude Zee!

Bekijk hier de inspiratiekrant Ontdek Noardwest Fryslân
Ga je mee op avontuur? Trek de wandelschoenen aan, spring op de fiets, stap op een boot, verblijf in een van de vele gastvrije en unieke overnachtingsmogelijkheden, proef Noardwest Fryslân en (her)ontdek de regio. Geniet en beleef een stukje authentiek, gastvrij Fryslân. Je zult verbaasd staan dat ‘de rust en ruimte’ zoveel veelzijdigheid heeft te bieden. Dat is het motto van de inspiratiekrant die vanaf 10 juni huis-aan-huis verspreid in heel Noardwest Fryslân en komt daarnaast te liggen bij de Toerist Informatie Punten en de toeristische ondernemers in het gebied. Doel is om de in inwoners middels de aantrekkelijke inspiratiekaarten en fietsroutes ambassadeur te maken van hun eigen gebied en zo ook bezoekers van Noardwest Fryslân volop te inspireren is er.


De krant met de titel “Ontdek Noardwest Fryslân” laat zien dat er veel mooie activiteiten te ondernemen zijn, geheel coronaproof. Zo wordt er onder meer aandacht besteed aan “Beer & Spice” in de Greidhoeke en Uytland. Maar ook doe je inspiratie op om de Boeren-Streek-Producten-Route te fietsen of een citytrip te doen in Leeuwarden, Franeker of Harlingen.  “Er zitten activiteiten bij die de inwoners van Noardwest Fryslân zelf ook nog niet kennen”, vermoedt Corné van de Erve, voorzitter van Stichting Bestemming Noardwest. “En dat is ook onze bedoeling. Want in het buitenland ontdek je vaak wel nieuwe plekken, maar niet in de omgeving waarin je woont. Dat vinden we echt zonde, want in Noardwest Fryslân kun je uitstekend toerist in eigen omgeving zijn. En daarmee wordt de inwoner ambassadeur van ons prachtige gebied.”

In beweging komen
De lezers van de inspiratiekrant krijgen tips om het gebied in te trekken aan de hand van de routes. “Er is onderweg zoveel moois te zien, of je nu met de auto rondrijdt, op de fiets bent of wandelt”, zegt Wietske Boonstra, de regioaanjager. “We willen daarom iedereen in beweging krijgen. Zo kunnen toeristen en inwoners stil staan bij alles wat het gebied te bieden heeft, nu maar ook op een later tijdstip. Daarom hebben we van deze inspiratiekrant bewust een bewaarexemplaar gemaakt.”