Hier vind je actuele subsidiemogelijkheden

Mienskip & bedriuw yn ferbining

De eenmalige subsidieregeling ‘Mienskip & bedriuw yn ferbining’ van Provincie Fryslân is open! Stichtingen en verenigingen die samen met lokale ondernemers meerdere gezamenlijke initiatieven organiseren, kunnen deze subsidie aanvragen. Om inwoners en lokale ondernemers dichter bij elkaar te brengen, stelt de provincie 5.000 euro per initiatief beschikbaar.

Heb jij een goed idee bij jou in de buurt of in het dorp? Kijk dan hier op de website van provincie Fryslân!


TOERISME CHALLENGE 2023

Vanaf 2 januari 2023 gaat de Toerisme Challenge van start! Een concreet programma dat ondernemers samen met inwoners helpt om (nieuwe) bottom-up samenwerkingsinitiatieven in de sector te ondersteunen, aan te jagen en te faciliteren richting uitvoering.

Belangrijk is het vergroten van de diversiteit in toeristische ‘belevenissen’ in tijd en ruimte, het creëren van voldoende schaalniveau en de verbindingen tussen die belevenissen. Bij de challengedeelnemers selectie wordt rekening gehouden met de impact op maatschappelijke doelen zoals verduurzaming van de gastvrijheidssector, natuurontwikkeling, erfgoedbehoud, de toekomst van de agrarische sector en identiteitsbevordering.

Het projectbureau Toerisme Challenge stelt zich tot doel om eind 2023 een vijftal Friese initiatieven te helpen ontwikkelen en richting uitvoering te brengen.

Heeft u een mooi initiatief voor ogen dat past bij de voorwaarden? Klik dan op deze link voor de spelregels en het aanmeldingsformulier!


SUBSIDIEREGELING – VERDUURZAMING GROEPSACCOMMODATIES FRIESLAND

Op 15 februari 2023 is de subsidieregeling “Verduurzaming groepsaccommodaties Friesland” officieel aangekondigd. Wij zijn trots dat Groepen Friesland deze provinciale subsidie in samenwerking met de Toeristische Alliantie Friesland, Circulair Friesland én de provincie Fryslân heeft kunnen realiseren.

Heb jij een groepsaccommodatie in Friesland met 10 bedden of meer en wil je meer weten over deze subsidieregeling? Meld je dan hier aan