Hier vind je actuele subsidiemogelijkheden

Mienskip & bedriuw yn ferbining

De eenmalige subsidieregeling ‘Mienskip & bedriuw yn ferbining’ van Provincie Fryslân is open! Stichtingen en verenigingen die samen met lokale ondernemers meerdere gezamenlijke initiatieven organiseren, kunnen deze subsidie aanvragen. Om inwoners en lokale ondernemers dichter bij elkaar te brengen, stelt de provincie 5.000 euro per initiatief beschikbaar.

Heb jij een goed idee bij jou in de buurt of in het dorp? Kijk dan hier op de website van provincie Fryslân!


TOERISME CHALLENGE 2023

Vanaf 2 januari 2023 gaat de Toerisme Challenge van start! Een concreet programma dat ondernemers samen met inwoners helpt om (nieuwe) bottom-up samenwerkingsinitiatieven in de sector te ondersteunen, aan te jagen en te faciliteren richting uitvoering.

Belangrijk is het vergroten van de diversiteit in toeristische ‘belevenissen’ in tijd en ruimte, het creëren van voldoende schaalniveau en de verbindingen tussen die belevenissen. Bij de challengedeelnemers selectie wordt rekening gehouden met de impact op maatschappelijke doelen zoals verduurzaming van de gastvrijheidssector, natuurontwikkeling, erfgoedbehoud, de toekomst van de agrarische sector en identiteitsbevordering.

Het projectbureau Toerisme Challenge stelt zich tot doel om eind 2023 een vijftal Friese initiatieven te helpen ontwikkelen en richting uitvoering te brengen.

Heeft u een mooi initiatief voor ogen dat past bij de voorwaarden? Klik dan op deze link voor de spelregels en het aanmeldingsformulier!


Werken met data

Heb jij een hotel, camping, bungalowpark of een ander toeristisch bedrijf? Dan is onderstaande inspiratie sessie wellicht iets voor jou!

Hoe kun je als bedrijf meer en beter gestructureerd gegevens genereren over je gasten? (denk aan het genereren van bezoekersprofielen of via de verplichte nachtregistratie)

Hoe kun je deze inzichten gebruiken?

Meld je aan voor deze inspiratiesessie op 24 januari (15.00 – 17.00 uur in Leeuwarden)

https://ap.lc/hXKjr

Het project CulTourData, in samenwerking met Inqubator en Merk Fryslân, heeft als doel om MKB-bedrijven in de toeristisch sector te enthousiasmeren in het werken met data en het opbouwen van inzichten hiermee.

Na deze sessie hierin geïnteresseerd? en willen je hier graag meer over weten, dan worden er op 7, 12 en 21 februari (8.30 – 11.00) trainingen gegeven. Tijdens deze trainingen wordt er dieper op de onderwerpen in gegaan.

Uiteindelijk wordt er aan 10 bedrijven een subsidie van 7.000 euro aangeboden, waarbij de bedrijven de kans krijgen om daadwerkelijk met data aan de slag te gaan.