Arcadia

Arcadia

BOSK Arcadia is de eerste van een reeks triënnales: driejaarlijkse kunstmanifestaties die de faam van Friesland als cultuurprovincie moeten bestendigen. Thema is de toekomst van de mienskip (Fries voor gemeenschap) in een duurzame wereld.BoskBelangrijk onderdeel van Arcadia is Bosk (Fries voor bos), een bewegende kunstinstallatie die bestaat uit 1.500 bomen die zijn aangeplant in verrijdbare bakken. Dit ‘bos’ gaat honderd dagen lang ‘wandelen’ door Leeuwarden. Bootsma: „Vrijwilligers gaan die bakken steeds langzaam een stukje verplaatsen, waardoor je ruimtes van steen en blik ziet veranderen in zachte ruimtes met veel groen: het zijn serieuze bomen, zes of zeven meter hoog. En dan kun je dus gaan denken: zó kan de toekomst er ook uit zien.”

Geef een reactie

Copyright Bestemming Noardwest