<strong>Eise Eisinga Planetarium benoemd tot Kidsproof museum 2023</strong>

Eise Eisinga Planetarium benoemd tot Kidsproof museum 2023

Het Eise Eisinga Planetarium is benoemd tot Kidsproof museum 2023.
Dit kwaliteitsstempel is een initiatief van de Museumvereniging en laat zich in de woorden van Vera Carasso, directeur van de Museumvereniging, het beste vergelijken met de Michelinsterren van de museumwereld.
Het keurmerk komt tot stand door en voor kinderen. Zij moeten het museum waarderen met een 8 of hoger en de NET promotor score – een meetinstrument in hoeverre kinderen het museum zouden aanraden aan andere kinderen – moet zeer goed zijn. Eén van de kinderen geeft als beoordeling: “Je kan er echt super veel van leren! De speurtocht is super interessant want je gaat dieper in op dingen omdat je ze moet zoeken en dat vind ik heel leuk.”.
In totaal telt Nederland het komende jaar 55 Kidsproof musea. Na meer dan 11.000 museuminspecties door 6.000 Museuminspecteurs – dat zijn kinderen t/m 12 jaar – mogen de musea een jaar lang dit felbegeerde keurmerk voeren.

Stichting Bestemming Noardwest

Geef een reactie

Copyright Bestemming Noardwest