Bestemming Noardwest op de kaart door TikTok

Bestemming Noardwest op de kaart door TikTok

TikTok bijeenkomst door Bestemming Noardwest

Bestemming Noardwest op de kaart door TikTok

DRONRYP – Afgelopen donderdagavond kwamen ruim 20 toeristische ondernemers samen voor het project #letsgonoardwest. Ze kregen informatie over het social medium TikTok en de mogelijkheden. 

In het restaurant Lokaal Op Hatsum vertelde regioaanjager Nynke Dijk van Stichting Bestemming Noardwest over het project: ,,Op 23 en 24 september komen tien zogenaamde tiktokkers naar onze mooie regio om filmpjes te maken en deze te posten op het interactieve social medium TikTok. Samen zijn deze 10 ‘influencers’ goed voor een bereik van ongeveer 3 miljoen views. ,,Maar hun authenticiteit op TikTok vond ik bij de selectie nog belangrijker. Al deze mensen zijn ‘echt’ en dat is Noardwest Fryslân ook. Het past zo!’’ 

Regioaanjager Dijk had de hulp ingeschakeld van tiktokers Martijn Werkhoven en Marco Bajic. Beide heren vertelden over nut en noodzaak en gaven slimme tips. Dijk vulde vanuit haar eigen ervaring aan: ,,bij mij is het begonnen als experiment. Maar inmiddels heb ik meer dan 1 miljoen ‘likes’ op mijn video’s gekregen en mijn berichten gaan regelmatig viraal. Dit wil ik ook voor de regio realiseren!’’

Tijdens het weekend in september krijgen de tiktokers een bijzonder programma voorgeschoteld met verschillende uitdagingen. Zo moeten de deelnemers op diverse locaties ingrediënten voor een streekgerecht verzamelen. Het vervoer is ludiek: per camper, trekker en wellicht ook per sup. ,,Deze uitdagingen zorgen hopelijk voor unieke en grappige filmpjes die viraal gaan. En elke toeristische ondernemer kan mee profiteren door een kamer, maaltijd of activiteit aan te bieden. Samen zetten we zo onze prachtige toeristische bestemming met een laag budget op de kaart!’’  Aanmelden kan bij Nynke Dijk via regioaanjager@bestemmingnoardwest.nl.

Stichting Bestemming Noardwest

Geef een reactie

Copyright Bestemming Noardwest